Bruschetta z pesto, arbuzem, ogórkiem, serem feta i jogurtem

Składniki:

  • Bagietka
  • Około 500 g arbuza
  • 1 zielny ogórek
  • 200 g sera typu feta
  • 100 ml jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma
  • Pęczek bazylii
  • 3 łyżki orzeszków piniowych
  • Około 80 ml dobrej jakości oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • Opcjonalnie – 3 łyżki tartego parmezanu
  • Sól, pieprz

Wykonanie:

Bazylię, orzeszki, czosnek, oliwę, sól i pieprz zmiksować blenderem. Opcjonalnie dodać parmezan.

Arbuza i ogórek pokroić w kostkę. Dodać pokruszony ser feta, oraz jogurt, doprawić pieprzem, wymieszać.

Bagietkę pokroić na kromki, podpiec w piekarniku.

Na podpieczoną bagietkę wyłożyć łyżeczkę pesto, oraz 2-3 łyżki sałatki z arbuza.