Fritata z szynką, pieczarkami, pomidorkami i szpinakiem

Składniki:

  • 5-6 jajek
  • 200 ml jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma
  • Około 100 g szynki
  • Około 200 g szpinaku
  • 5-6 pieczarek
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz

Wykonanie:

Pieczarki i wędlinę pokroić w półplasterki, pomidorki przeciąć na połówki.

Jajka wbić do miski, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem, wymieszać rózgą kuchenną. Następnie dodać do masy pieczarki, szynkę i pomidorki. Wymieszać.

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie dodać szpinak, podsmażyć 2-3 minuty. Następnie na patelnię wylać masę jajeczną, wstawić patelnię do piekarnika nagrzanego do 200C i piec przez około 20 minut.