Fritata z szynką, pieczarkami, pomidorkami i szpinakiem
Składniki:
- 5-6 jajek
- 200 ml jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma
- Około 100 g szynki
- Około 200 g szpinaku
- 5-6 pieczarek
- Kilka pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- Sól, pieprz
Wykonanie:
Pieczarki i wędlinę pokroić w półplasterki, pomidorki przeciąć na połówki.
Jajka wbić do miski, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem, wymieszać rózgą kuchenną. Następnie dodać do masy pieczarki, szynkę i pomidorki. Wymieszać.
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie dodać szpinak, podsmażyć 2-3 minuty. Następnie na patelnię wylać masę jajeczną, wstawić patelnię do piekarnika nagrzanego do 200C i piec przez około 20 minut.