Hot dogi z kurkami, szpinakiem, parmezanem i sosem jogurtowym

Składniki:

  • 4 bułki do hot-dogów
  • 4 kiełbaski/parówki
  • 200 g kurek
  • 300 g szpinaku
  • 150 ml jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma
  • Parmezan
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • Gałązka rozmarynu
  • Łyżka oliwy
  • Sól, pieprz

Wykonanie:

Jogurt wymieszać z przeciśniętymi przez praskę dwoma ząbkami czosnku, doprawić pieprzem.

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę i jeden ząbek czosnku, zeszklić. Następnie dodać umyte pieczarki, podsmażyć 5 minut. Dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć kolejne 2-3 minuty.

Bułki do hot-dogów podpiec w piekarniku lub podgrzać na patelni.

Kiełbaski/parówki ugotować.

Do podgrzanych bułek włożyć kiełbaskę, wyłożyć porcję kurek ze szpinakiem, posypać kawałkami parmezanu i polać dipem czosnkowym.