Jogurtowe placuszki z borówkami

Składniki:

  • 2 szklanki jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 200 g borówek
  • 2 łyżki ksylitolu lub cukru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Dodatkowo:

Wykonanie:

Jogurt wlać do miski, dodać jajka, wymieszać trzepaczką. Następnie dodać przesianą przez sito mąkę, cukier/ksylitol i sodę, wymieszać trzepaczką do połączenia składników. Następnie dodać borówki, wymieszać delikatnie łyżką. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju smażyć placuszki, z dwóch stron, na złoty kolor. Zdjąć z patelni, ułożyć na talerzu, dodać jogurt, posypać borówkami i polać miodem.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com