Jogurtowy deser z musem z marakui

Składniki:

  • około 200 g ciasteczek owsianych
  • około 600 ml jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma
  • 1-2 łyżki miodu
  • około 5 sztuk marakui
  • 1-2 brzoskwinie
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 łyżki cukru

Wykonanie:

Ciasteczka pokruszyć, wsypać na dno szklanek.

Jogurt wymieszać z miodem oraz 1 łyżką żelatyny rozpuszczonej w 30 ml ciepłej wody. Wstawić do lodówki, aby masa stężała. Brzoskwinie obrać, pokroić w kostkę. Wsypać do garnuszka, dodać miąższ z marakui, cukier i całość gotować około 10 minut. Następnie dodać do musu 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 30 ml ciepłej wody. Masę porządnie ostudzić, a następnie przełożyć na warstwę jogurtową. Odstawić do stężenia. Wierzch można dodatkowo udekorować bitą śmietaną.