Napój jogurtowo-owocowy
Składniki:
- 500 ml jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma
- 2 dojrzałe mango
- 2 banany
- 1 cytryna
- 3 plasterki imbiru
- 150 ml cieplej wody
- 150 g lodu
- Około 100 g tapioki (białej lub czarnej)
Wykonanie:
W garnku zagotować 2 szklanki wody, na wrzącą wodę wsypać tapiokę, gotować około 60 minut (w zależności od jej wielkości) na wolnym ogniu. Odcedzić, wystudzić. Imbir zalać ciepłą wodą, odstawić na 10-15 minut. Następnie dodać lód, wymieszać. Jogurt, mango, banany, sok z cytryny zmiksować blenderem na jednolity koktajl. Następnie połączyć z wodą imbirową (plasterki imbiru usunąć), wymieszać. Na dno wysokich szklanek wsypać tapiokę, uzupełnić koktajlem owocowym.