Napój jogurtowo-owocowy

Składniki:

  • 500 ml jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma
  •  2 dojrzałe mango
  •  2 banany
  •  1 cytryna
  •  3 plasterki imbiru
  •  150 ml cieplej wody
  • 150 g lodu
  • Około 100 g tapioki (białej lub czarnej)

Wykonanie:

W garnku zagotować 2 szklanki wody, na wrzącą wodę wsypać tapiokę, gotować około 60 minut (w zależności od jej wielkości) na wolnym ogniu. Odcedzić, wystudzić. Imbir zalać ciepłą wodą, odstawić na 10-15 minut. Następnie dodać lód, wymieszać. Jogurt, mango, banany, sok z cytryny zmiksować blenderem na jednolity koktajl. Następnie połączyć z wodą imbirową (plasterki imbiru usunąć), wymieszać. Na dno wysokich szklanek wsypać tapiokę, uzupełnić koktajlem owocowym.