Omlet ziemniaczany z resztek z lodówki

Składniki:

  • około 5 sztuk ugotowanych ziemniaków
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma
  • plasterki wędliny
  • warzywa, np. cukinia, pomiodry, brokuł, zielony groszek, szpinak itp.
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • olej

Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy posiekaną cebulę. Następnie pokrojone warzywa i wędlinę, smażymy około 4 minuty (w zależności od uzytych warzyw). Następnei dodajemy rozgniecione widelcem ziemniaki, oraz jojka wymieszane trzepaczką z jogurtem i doprawione solą i pieprzem. Całośc smażymy na wolnym ogniu około 5 minut z jednej strony. Przewracamy omlet na drugą stronę (najłatwiej zsunąć go na drugą patelnię) i ponownie smażymy około 4-5 minut. Podajemy na ciepło.