Zielone gazpacho z miętą i awokado

Zielone gazpacho z miętą i awokado

Składniki: 2 dojrzałe awokado 2-3 gałązki selera naciowego 1 zielony ogórek Pęczek natki pietruszki Kilka listków mięty400 ml jogurtu Naturalnego Gęstego BakomaSok z 1 limonki Sól, pieprzOpcjonalnie: pestki słonecznika do dekoracji Wykonanie: Wszystkie składniki...
Wegetariańska lasagne ze szparagami

Wegetariańska lasagne ze szparagami

Składniki: Opakowanie makaronu lasagne 1 szklanka czerwonej soczewicy  1 szklanka passaty pomidorowej 1 marchewka1 cebula Około 300 g zielonych szparagów 2 kulki mozzarelli 300 ml jogurtu Naturalnego Gęstego BakomaSok z ½ cytryny Sól, pieprzolej Wykonanie: Cebulę...
Piknikowe bułeczki z bazyliowym pesto, mozzarellą i pomidorami

Piknikowe bułeczki z bazyliowym pesto, mozzarellą i pomidorami

Składniki: 200 g mąki pszennej Około 150 ml jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma2 łyżeczki sody oczyszczonejPęczek świeżych listków bazylii2-3 łyżki orzeszków piniiOkoło ¼ szklanki oliwy2-3 ząbki czosnku2-3 pomidory1-2 kulki mozzarelli½ łyżeczki cukruSól, pieprz...
Sorbet czekoladowo-truskawkowy

Sorbet czekoladowo-truskawkowy

Składniki: 1000 ml jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma500 g truskawek 200 g czekolady deserowej 3-4 łyżki miodu/ksylitolu/cukru Wykonanie: Czekoladę rozpuścić. Jogurt wymieszać z miodem, a następnie podzielić na dwie części. Do jednej dodać rozpuszczoną czekoladę,...
Bezglutenowe gofry jogurtowe z owocami sezonowymi

Bezglutenowe gofry jogurtowe z owocami sezonowymi

Składniki: 250 ml jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma100 ml oleju 170 g mąki kokosowej 20 g mąki ziemniaczanej2 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego 1 czubata łyżka ksylitolu lub cukruDo podania: owoce sezonowe, cukier puder, jogurt Naturalny Gęsty...
Tęczowe smoothie śniadaniowe

Tęczowe smoothie śniadaniowe

Składniki: Około 700 ml jogurtu Naturalnego Gęstego Bakoma3 banany1 dojrzałe mangoOkoło 200-300 g malin Około 200-300 g truskawek Około 200-300 g jagód 2 łyżeczki spiruliny 2 łyżki ciepłej wody Wykonanie: Banany zmiksować z jogurtem, podzielić na 4 części. Do każdej...