Bezglutenowe gofry jogurtowe z owocami sezonowymi

łatwy
11 składników
30 min
dodaj do ulubionych
2
drukuj

Składniki

  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    250ml
  • Olej
    100ml
  • Mąka kokosowa
    170g
  • Mąka ziemniaczana
    20g
  • Jajka
    2szt.
  • Proszek do pieczenia (bezglutenowy)
    2 łyżeczki
  • Ksylitol lub cukier
    1 czubata łyżka
  • Do podania
  • Owoce sezonowe
  • Cukier puder
  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma

Przygotowanie

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić. Do żółtek dodać ksylitol/cukier oraz jogurt i olej, wymieszać mikserem lub trzepaczką do połączenia składników. Następnie dodać obydwie mąki z proszkiem do pieczenia, ponownie wymieszać. Na koniec dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać po czym piec gofry w mocno nagrzanej gofrownicy. Podawać w wymienionymi dodatkami.

Bezglutenowe gofry jogurtowe z owocami sezonowymi
Bezglutenowe gofry jogurtowe z owocami sezonowymi

Podobne przepisy