Bezglutenowe gofry jogurtowe z owocami sezonowymi
Składniki
-
Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma250ml
-
Olej100ml
-
Mąka kokosowa170g
-
Mąka ziemniaczana20g
-
Jajka2szt.
-
Proszek do pieczenia (bezglutenowy)2 łyżeczki
-
Ksylitol lub cukier1 czubata łyżka
-
Do podania
-
Owoce sezonowe
-
Cukier puder
-
Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
Przygotowanie
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić. Do żółtek dodać ksylitol/cukier oraz jogurt i olej, wymieszać mikserem lub trzepaczką do połączenia składników. Następnie dodać obydwie mąki z proszkiem do pieczenia, ponownie wymieszać. Na koniec dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać po czym piec gofry w mocno nagrzanej gofrownicy. Podawać w wymienionymi dodatkami.