Bruschetta z pesto, arbuzem, ogórkiem, serem feta i jogurtem

łatwy
11 składników
15 min
dodaj do ulubionych
0
drukuj

Składniki

  • bagietka
  • arbuz
    500 g
  • zielony ogórek
    1 szt
  • ser typu feta
    200 g
  • jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    100 ml
  • bazylia
    pęczek
  • orzeszki piniowe
    3 łyżki
  • oliwa
    około 80 ml
  • czosnek
    3 ząbki
  • tarty parmezan
    3 łyżki (opcjonalnie)
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Bazylię, orzeszki, czosnek, oliwę, sól i pieprz zmiksować blenderem. Opcjonalnie dodać parmezan.

Arbuza i ogórek pokroić w kostkę. Dodać pokruszony ser feta, oraz jogurt, doprawić pieprzem, wymieszać.

Bagietkę pokroić na kromki, podpiec w piekarniku.

Na podpieczoną bagietkę wyłożyć łyżeczkę pesto, oraz 2-3 łyżki sałatki z arbuza.

Bruschetta z pesto, arbuzem, ogórkiem, serem feta i jogurtem

Podobne przepisy