Fritata z szynką, pieczarkami, pomidorkami i szpinakiem
Składniki
-
jajka5-6 szt
-
jogurt Naturalny Gęsty Bakoma200 ml
-
szynkaokoło 100 g
-
szpinakokoło 200 g
-
pieczarki5-6 szt
-
pomidorki koktajlowekilka
-
masło1 łyżka
-
cebula1 szt
-
czosnek2 ząbki
-
sól, pieprz
Przygotowanie
Pieczarki i wędlinę pokroić w półplasterki, pomidorki przeciąć na połówki.
Jajka wbić do miski, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem, wymieszać rózgą kuchenną. Następnie dodać do masy pieczarki, szynkę i pomidorki. Wymieszać.
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie dodać szpinak, podsmażyć 2-3 minuty. Następnie na patelnię wylać masę jajeczną, wstawić patelnię do piekarnika nagrzanego do 200C i piec przez około 20 minut.