Fritata z szynką, pieczarkami, pomidorkami i szpinakiem

łatwy
10 składników
1 godz
dodaj do ulubionych
1
drukuj

Składniki

  • jajka
    5-6 szt
  • jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    200 ml
  • szynka
    około 100 g
  • szpinak
    około 200 g
  • pieczarki
    5-6 szt
  • pomidorki koktajlowe
    kilka
  • masło
    1 łyżka
  • cebula
    1 szt
  • czosnek
    2 ząbki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Pieczarki i wędlinę pokroić w półplasterki, pomidorki przeciąć na połówki.

Jajka wbić do miski, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem, wymieszać rózgą kuchenną. Następnie dodać do masy pieczarki, szynkę i pomidorki. Wymieszać.

Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie dodać szpinak, podsmażyć 2-3 minuty. Następnie na patelnię wylać masę jajeczną, wstawić patelnię do piekarnika nagrzanego do 200C i piec przez około 20 minut.

Fritata z szynką, pieczarkami, pomidorkami i szpinakiem

Podobne przepisy