Hot dogi z kurkami, szpinakiem, parmezanem i sosem jogurtowym

łatwy
11 składników
30 min
dodaj do ulubionych
0
drukuj

Składniki

ilość porcji: 4
  • bułki do hot-dogów
    4 szt
  • kiełbaski/parówki
    4 szt
  • kurki
    200 g
  • szpinak
    300 g
  • jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    150 ml
  • parmezan
  • cebula
    1 szt
  • czosnek
    3 ząbki
  • rozmaryn
    gałązka
  • oliwy
    łyżka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Jogurt wymieszać z przeciśniętymi przez praskę dwoma ząbkami czosnku, doprawić pieprzem.

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę i jeden ząbek czosnku, zeszklić. Następnie dodać umyte pieczarki, podsmażyć 5 minut. Dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć kolejne 2-3 minuty.

Bułki do hot-dogów podpiec w piekarniku lub podgrzać na patelni.

Kiełbaski/parówki ugotować.

Do podgrzanych bułek włożyć kiełbaskę, wyłożyć porcję kurek ze szpinakiem, posypać kawałkami parmezanu i polać dipem czosnkowym.

Hot dogi z kurkami, szpinakiem, parmezanem i sosem jogurtowym

Podobne przepisy