Jabłecznik bez zapiekania

średni
6 składników
30 min
dodaj do ulubionych
2
drukuj

Składniki

ilość porcji: 4
  • jabłka
    4 szt
  • miód
    4 łyżeczki
  • orzechy nerkowca
    60g
  • herbatniki
    16 szt
  • cynamon
    1/2 łyżeczki
  • jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    400g

Przygotowanie

Jabłka umyć, wydrążyć szypułkę. Następnie pociąć w drobną kostkę. Umieścić w rondelku z miodem, odrobiną wody (1 łyżka) i cynamonem. Gotować aż do zmięknięcia owocu i odparowania wody (3-5min). 
Podać w szklance warstwowo – masa owocowa – pokruszony herbatnik – jogurt.

Orientacyjne wartości odżywcze

  • Energia
    1378 kcal
  • Węglowodany
    178,4 g
  • Białko
    33,4 g
  • Tłuszcze
    48,7 g
Jabłecznik bez zapiekania
Jabłecznik bez zapiekania

Podobne przepisy