Jabłko zapiekane z bakaliami, polane sosem jogurtowym

łatwy
6 składników
30 min
dodaj do ulubionych
0
drukuj

Składniki

ilość porcji: 4
  • Jabłka
    8szt.
  • Migdały
    80g
  • Orzechy włoskie
    80g
  • Żurawina suszona
    80g
  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    200g
  • Miód
    4 łyżeczki

Przygotowanie

Z jabłka wydrążyć szypułkę, w jej miejsce włożyć bakalie. Zapiec ok. 20min. w temp. 180 stopni. Po wyjęciu z pieca polać sosem jogurtowym (jogurt połączony z miodem).

Orientacyjne wartości odżywcze

  • Energia [kcal]
    2580
  • Węglowodany p. [g]
    351,4
  • Białko [g]
    42,1
  • Tłuszcze [g]
    101,5
Jabłko zapiekane z bakaliami, polane sosem jogurtowym
Jabłko zapiekane z bakaliami, polane sosem jogurtowym

Podobne przepisy