Jajka faszerowane z szynką, awokado i zielonym groszkiem
Składniki
-
Jajka7szt.
-
Awokado1szt.
-
SzynkaOkoło 100g
-
Ugotowany zielony groszekOkoło 200g
-
Jogurt Naturalny Gęsty BakomaOkoło 100ml
-
Rukola
-
Sól
-
Pieprz
-
sok z cytryny
Przygotowanie
Jaja ugotować na twardo. Obrać, przekroić na pół. Żółtka przełożyć do miski, dodać awokado, groszek (trochę odłożyć do dekoracji), jogurt, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny i całość zmiksować blenderem na jednolitą masę. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, wymieszać. Farsz przełożyć na białka. Na talerzyku ułożyć rukolę, wyłożyć połówki jajek, posypać groszkiem.