Jajka faszerowane z szynką, awokado i zielonym groszkiem

łatwy
9 składników
30 min
dodaj do ulubionych
0
drukuj

Składniki

  • Jajka
    7szt.
  • Awokado
    1szt.
  • Szynka
    Około 100g
  • Ugotowany zielony groszek 
    Około 200g
  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    Około 100ml
  • Rukola
  • Sól
  • Pieprz
  • sok z cytryny

Przygotowanie

Jaja ugotować na twardo. Obrać, przekroić na pół. Żółtka przełożyć do miski, dodać awokado, groszek (trochę odłożyć do dekoracji), jogurt, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny i całość zmiksować blenderem na jednolitą masę. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, wymieszać. Farsz przełożyć na białka. Na talerzyku ułożyć rukolę, wyłożyć połówki jajek, posypać groszkiem.

Jajka faszerowane z szynką, awokado i zielonym groszkiem