Jogurtowe lody truskawkowe z granolą

łatwy
4 składników
1,5 godz
dodaj do ulubionych
0
drukuj

Składniki

  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    Około 800ml
  • Truskawki
    Około 400g
  • Miód
    3 łyżki
  • Granola
    Około 3-4 łyżki

Przygotowanie

Do jogurtu dodać miód, wymieszać. Około 1/4 ilości jogurtu odłożyć. Do reszty dodać truskawki (kilka z nich odłożyć do dekoracji) i zmiksować blenderem na jednolitą masę.

Odłożone truskawki pokroić w plasterki, wyłożyć nimi kokilki, w których będziemy przygotowywali lody. Następnie wlać warstwę truskawkową, włożyć do zamrażarki na około 1 godzinę. Następnie wylać warstwę jogurtową, posypać wierzch granolą, ponownie włożyć do zamrażarki na około 4-5 godzin, a najlepiej na całą noc, do całkowitego zamrożenia.

Jogurtowe lody truskawkowe z granolą

Podobne przepisy