Jogurtowe lody truskawkowe z granolą
łatwy
4 składników
1,5 godz
dodaj do ulubionych
0
drukuj
udostępnij
Składniki
-
Jogurt Naturalny Gęsty BakomaOkoło 800ml
-
TruskawkiOkoło 400g
-
Miód3 łyżki
-
GranolaOkoło 3-4 łyżki
Przygotowanie
Do jogurtu dodać miód, wymieszać. Około 1/4 ilości jogurtu odłożyć. Do reszty dodać truskawki (kilka z nich odłożyć do dekoracji) i zmiksować blenderem na jednolitą masę.
Odłożone truskawki pokroić w plasterki, wyłożyć nimi kokilki, w których będziemy przygotowywali lody. Następnie wlać warstwę truskawkową, włożyć do zamrażarki na około 1 godzinę. Następnie wylać warstwę jogurtową, posypać wierzch granolą, ponownie włożyć do zamrażarki na około 4-5 godzin, a najlepiej na całą noc, do całkowitego zamrożenia.

Podobne przepisy
sortuj po tagach:
