Jogurtowy deser z musem z marakui

łatwy
7 składników
1 godz
dodaj do ulubionych
2
drukuj

Składniki

  • Ciasteczka owsiane
    Około 200g
  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    Około 600ml
  • Miód
    1-2 łyżki
  • Marakuia
    Około 5 sztuk
  • Brzoskwinie
    1-2szt.
  • Żelatyny
    2 łyżki
  • Cukier
    2 łyżki

Przygotowanie

Ciasteczka pokruszyć, wsypać na dno szklanek.

Jogurt wymieszać z miodem oraz 1 łyżką żelatyny rozpuszczonej w 30 ml ciepłej wody. Wstawić do lodówki, aby masa stężała. Brzoskwinie obrać, pokroić w kostkę. Wsypać do garnuszka, dodać miąższ z marakui, cukier i całość gotować około 10 minut. Następnie dodać do musu 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 30 ml ciepłej wody. Masę porządnie ostudzić, a następnie przełożyć na warstwę jogurtową. Odstawić do stężenia. Wierzch można dodatkowo udekorować bitą śmietaną.

Jogurtowy deser z musem z marakui

Podobne przepisy