Kanapkowy gzik z wiosennymi warzywami
Składniki
ilość porcji: 4
-
Kromka chleba żytniego na zakwasie8szt.
-
Ser twarogowy chudy300g
-
Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma100g
-
Rzodkiewka20szt.
-
Ogórek zielony1szt.
-
Pęczek szczypiorku1
-
Pieprz
-
Sól
Przygotowanie
Ser twarogowy połączyć z jogurtem i wymieszać na jednolitą masę. Rzodkiewkę oraz ogórka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Następnie połączyć warzywa z gzikiem, doprawić przyprawami i posypać szczypiorkiem. Rozsmarować na chlebie.
Orientacyjne wartości odżywcze
-
Energia [kcal]959
-
Węglowodany p. [g]116,9
-
Białko [g]78,8
-
Tłuszcze [g]9,2