Kanapkowy gzik z wiosennymi warzywami

łatwy
8 składników
15 min
dodaj do ulubionych
0
drukuj

Składniki

ilość porcji: 4
  • Kromka chleba żytniego na zakwasie
    8szt.
  • Ser twarogowy chudy
    300g
  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    100g
  • Rzodkiewka
    20szt.
  • Ogórek zielony
    1szt.
  • Pęczek szczypiorku
    1
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Ser twarogowy połączyć z jogurtem i wymieszać na jednolitą masę. Rzodkiewkę oraz ogórka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Następnie połączyć warzywa z gzikiem, doprawić przyprawami i posypać szczypiorkiem. Rozsmarować na chlebie.

Orientacyjne wartości odżywcze

  • Energia [kcal]
    959
  • Węglowodany p. [g]
    116,9
  • Białko [g]
    78,8
  • Tłuszcze [g]
    9,2
Kanapkowy gzik z wiosennymi warzywami
Kanapkowy gzik z wiosennymi warzywami

Podobne przepisy