Kasza pęczak po meksykańsku
średni
9 składników
15 min
Składniki
ilość porcji: 4
-
kasza pęczak200g
-
cebula2 szt
-
papryka czerwona2 szt
-
puszka fasoli czerwonej400g
-
puszka kukurydzy konserwowej340g
-
pomidory krojonych2 puszki
-
kolendry2 pęczki
-
jogurt Naturalny Gęsty Bakoma8 łyżek
-
papryczka jalapeño1 szt
Orientacyjne wartości odżywcze
-
Energia1728 kcal
-
Węglowodany290,5 g
-
Białko64,3 g
-
Tłuszcze16,8 g
Przygotowanie
Kaszę ugotować w 1 szklance wody oraz puszce pomidorów z dodatkiem papryki czerwonej pokrojonej w kostkę. Gdy już wchłonie cały płyn, dodać kukurydzę, fasolę, papryczkę oraz kolendrę. Gotować jeszcze 5-6 min. Podawać z kleksem jogurtu dla złagodzenia smaku potrawy.
Podobne przepisy
sortuj po tagach: