Kasza pęczak po meksykańsku

dodaj do ulubionych
7
drukuj
Kasza pęczak po meksykańsku
średni
9 składników
15 min

Składniki

ilość porcji: 4
  • kasza pęczak
    200g
  • cebula
    2 szt
  • papryka czerwona
    2 szt
  • puszka fasoli czerwonej
    400g
  • puszka kukurydzy konserwowej
    340g
  • pomidory krojonych
    2 puszki
  • kolendry
    2 pęczki
  • jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    8 łyżek
  • papryczka jalapeño
    1 szt

Orientacyjne wartości odżywcze

  • Energia
    1728 kcal
  • Węglowodany
    290,5 g
  • Białko
    64,3 g
  • Tłuszcze
    16,8 g

Przygotowanie

Kaszę ugotować w 1 szklance wody oraz puszce pomidorów z dodatkiem papryki czerwonej pokrojonej w kostkę. Gdy już wchłonie cały płyn, dodać kukurydzę, fasolę, papryczkę oraz kolendrę. Gotować jeszcze 5-6 min. Podawać z kleksem jogurtu dla złagodzenia smaku potrawy.

Podobne przepisy