Korzenny, jogurtowy deser banoffee pies

łatwy
7 składników
45 min
dodaj do ulubionych
5
drukuj

Składniki

ilość porcji: -
  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    400 ml
  • Banan
    1szt.
  • Ciasteczka owsiane - korzenne
    6-7szt.
  • Kajmak
    3 łyżki
  • Cynamonu
    1 łyżeczka
  • Żelatyna rozpuszczona w 3 łyżkach wody
    1 łyżeczka
  • Sok z cytryny
    1 łyżeczka

Przygotowanie

Rozpuszczoną żelatynę łączymy z jogurtem. Odstawiamy do lodówki na około 20 minut, aby jogurt zaczął lekko tężeć. Ciasteczka kruszymy, układamy na dno szklanek. Banana kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny, układamy na warstwie z ciasteczek. Następnie wykładamy kajmak, a następnie warstwę jogurtową. Wierzch oprószamy cynamonem

Korzenny, jogurtowy deser banoffee pies

Podobne przepisy