Łosoś po bosacku z sałatką jogurtową
Składniki
-
filet z łososia500g
-
jogurt Naturalny Gęsty Bakoma150ml
-
ser pleśniowyczubata lyżka
-
miódłyżeczka
-
awokado1 szt
-
ogórek1 szt
-
cebula czerwona1 szt
-
czosnekząbek
-
cukierszczypta
-
koperek
Przygotowanie
Łososia lekko posolić, udekorować kleksami jogurtu, posypać pokruszonym serem pleśniowym, polać cieniutkimi strużkami miodu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać dwiema szklankami wody i piec w kąpieli wodnej ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ogórek i awokado obrać, pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w piórka. Jogurt wymieszać z solą, cukrem i przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Dodać do sałatki, wymieszać. Udekorować koperkiem.