Łosoś po bosacku z sałatką jogurtową

trudny
10 składników
45 min
dodaj do ulubionych
13
drukuj

Składniki

  • filet z łososia
    500g
  • jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    150ml
  • ser pleśniowy
    czubata lyżka
  • miód
    łyżeczka
  • awokado
    1 szt
  • ogórek
    1 szt
  • cebula czerwona
    1 szt
  • czosnek
    ząbek
  • cukier
    szczypta
  • koperek

Przygotowanie

Łososia lekko posolić, udekorować kleksami jogurtu, posypać pokruszonym serem pleśniowym, polać cieniutkimi strużkami miodu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać dwiema szklankami wody i piec w kąpieli wodnej ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ogórek i awokado obrać, pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w piórka. Jogurt wymieszać z solą, cukrem i przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Dodać do sałatki, wymieszać. Udekorować koperkiem.

Łosoś po bosacku z sałatką jogurtową
Łosoś po bosacku z sałatką jogurtową

Podobne przepisy