Łosoś zapiekany w jogurtowo- koperkowej pierzynce z warzywami
Składniki
ilość porcji: 4
-
Łosoś600g
-
Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma200g
-
Pęczek koperku1szt.
-
Łyżki suszonej cebuli2
-
Pieprz świeżo zmielony
-
Pęczek szczypiorku1
-
Brukselki400g
-
Papryki żółte2szt.
Przygotowanie
Łososia obmyć i pociąć na 2 porcje. Następnie wysmarować jogurtem połączonym z koperkiem i świeżo zmielonym pieprzem oraz suszoną cebulą. Ułożyć na blaszce z brukselką oraz papryką pociętą w kostkę. Zapiekać ok. 10-15min. w temp. 180 stopni. Na koniec podać z pociętym szczypiorkiem.
Orientacyjne wartości odżywcze
-
Energia [kcal]1592
-
Węglowodany p. [g]28,3
-
Białko [g]147,6
-
Tłuszcze [g]89,8