Łosoś zapiekany w jogurtowo- koperkowej pierzynce z warzywami

łatwy
8 składników
45 min
dodaj do ulubionych
0
drukuj

Składniki

ilość porcji: 4
  • Łosoś
    600g
  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    200g
  • Pęczek koperku
    1szt.
  • Łyżki suszonej cebuli
    2
  • Pieprz świeżo zmielony
  • Pęczek szczypiorku
    1
  • Brukselki
    400g
  • Papryki żółte
    2szt.

Przygotowanie

Łososia obmyć i pociąć na 2 porcje. Następnie wysmarować jogurtem połączonym z koperkiem i świeżo zmielonym pieprzem oraz suszoną cebulą. Ułożyć na blaszce z brukselką oraz papryką pociętą w kostkę. Zapiekać ok. 10-15min. w temp. 180 stopni. Na koniec podać z pociętym szczypiorkiem.

Orientacyjne wartości odżywcze

  • Energia [kcal]
    1592
  • Węglowodany p. [g]
    28,3
  • Białko [g]
    147,6
  • Tłuszcze [g]
    89,8
Łosoś zapiekany w jogurtowo- koperkowej pierzynce z warzywami
Łosoś zapiekany w jogurtowo- koperkowej pierzynce z warzywami

Podobne przepisy