Napój jogurtowo-owocowy

łatwy
8 składników
1,5 godz
dodaj do ulubionych
0
drukuj

Składniki

  • jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    500 ml
  • dojrzałe mango
    2 szt
  • banany
    2 szt
  • cytryna
    1 szt
  • imbir
    3 plasterki
  • ciepła woda
    150 ml
  • lód
    150 g
  • tapioka (biała lub czarna)
    około 100 g

Przygotowanie

W garnku zagotować 2 szklanki wody, na wrzącą wodę wsypać tapiokę, gotować około 60 minut (w zależności od jej wielkości) na wolnym ogniu. Odcedzić, wystudzić. Imbir zalać ciepłą wodą, odstawić na 10-15 minut. Następnie dodać lód, wymieszać. Jogurt, mango, banany, sok z cytryny zmiksować blenderem na jednolity koktajl. Następnie połączyć z wodą imbirową (plasterki imbiru usunąć), wymieszać. Na dno wysokich szklanek wsypać tapiokę, uzupełnić koktajlem owocowym.

Napój jogurtowo-owocowy

Podobne przepisy