Napój jogurtowo-owocowy
Składniki
-
jogurt Naturalny Gęsty Bakoma500 ml
-
dojrzałe mango2 szt
-
banany2 szt
-
cytryna1 szt
-
imbir3 plasterki
-
ciepła woda150 ml
-
lód150 g
-
tapioka (biała lub czarna)około 100 g
Przygotowanie
W garnku zagotować 2 szklanki wody, na wrzącą wodę wsypać tapiokę, gotować około 60 minut (w zależności od jej wielkości) na wolnym ogniu. Odcedzić, wystudzić. Imbir zalać ciepłą wodą, odstawić na 10-15 minut. Następnie dodać lód, wymieszać. Jogurt, mango, banany, sok z cytryny zmiksować blenderem na jednolity koktajl. Następnie połączyć z wodą imbirową (plasterki imbiru usunąć), wymieszać. Na dno wysokich szklanek wsypać tapiokę, uzupełnić koktajlem owocowym.