Omlet ziemniaczany z resztek z lodówki
Składniki
-
Ugotowane ziemniaki5szt.
-
Jajka4szt.
-
Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma1/2 szklanki
-
Plasterki wędliny1
-
Warzywa, np:Cukinia, pomiodry, brokuł, zielony groszek, szpinak itp.
-
Cebóla1szt.
-
Sól
-
Pieprz
-
Olej
Przygotowanie
Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy posiekaną cebulę. Następnie pokrojone warzywa i wędlinę, smażymy około 4 minuty (w zależności od uzytych warzyw). Następnei dodajemy rozgniecione widelcem ziemniaki, oraz jojka wymieszane trzepaczką z jogurtem i doprawione solą i pieprzem. Całośc smażymy na wolnym ogniu około 5 minut z jednej strony. Przewracamy omlet na drugą stronę (najłatwiej zsunąć go na drugą patelnię) i ponownie smażymy około 4-5 minut. Podajemy na ciepło.