Omlet ziemniaczany z resztek z lodówki

łatwy
9 składników
15 min
dodaj do ulubionych
1
drukuj

Składniki

  • Ugotowane ziemniaki
    5szt.
  • Jajka
    4szt.
  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    1/2 szklanki
  • Plasterki wędliny
    1
  • Warzywa, np:
    Cukinia, pomiodry, brokuł, zielony groszek, szpinak itp.
  • Cebóla
    1szt.
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej

Przygotowanie

Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy posiekaną cebulę. Następnie pokrojone warzywa i wędlinę, smażymy około 4 minuty (w zależności od uzytych warzyw). Następnei dodajemy rozgniecione widelcem ziemniaki, oraz jojka wymieszane trzepaczką z jogurtem i doprawione solą i pieprzem. Całośc smażymy na wolnym ogniu około 5 minut z jednej strony. Przewracamy omlet na drugą stronę (najłatwiej zsunąć go na drugą patelnię) i ponownie smażymy około 4-5 minut. Podajemy na ciepło.

Omlet ziemniaczany z resztek z lodówki

Podobne przepisy