Panna cotta jogurtowa z polewą truskawkową

łatwy
5 składników
45 min
dodaj do ulubionych
57
drukuj

Składniki

  • jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    500 ml
  • żelatyna
    łyżeczka
  • cukier puder (lub ksylitol)
    2 łyżki
  • cukier z wanilią
  • truskawki (mrożone lub świeże
    500g

Przygotowanie

Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie (100 ml) intensywnie mieszając. Nie gotować. Odstawić do  wystygnięcia.
Jogurt wymieszać z cukrem (ksylitolem) i cukrem waniliowym. Dolać przestudzoną żelatynę    rozpuszczoną w wodzie. Wstawić na co najmniej trzy godziny do lodówki.
Mrożone owoce przełożyć do garnka, podgrzać, a gdy się zagotują - zmiksować na gładki sos. Wystudzić. Owoce sezonowe można zmiksować pod razu, bez podgrzewania.
Panna cottę podawać polaną sosem owocowym.

Panna cotta jogurtowa z polewą truskawkową
Panna cotta jogurtowa z polewą truskawkową

Podobne przepisy