Panna cotta z malinami

średni
7 składników
30 min
dodaj do ulubionych
4
drukuj

Składniki

ilość porcji: 4
  • jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    600g
  • mleko krowie lub napój roślinny
    200ml
  • żelatyna w proszku
    30g
  • malin
    800g
  • miód
    2 łyżki
  • woda (6 do panna cotty, 4 do musu owocowego)
    10 łyżek
  • migdały
    40g

Przygotowanie

Żelatynę połączyć z wodą, następnie podgrzać, ale nie zagotować. Mleko podgrzać i połączyć z żelatyną. Odczekać ok. 5 min. do lekkiego wystygnięcia i całość wymieszać z jogurtem. Wylać do foremek i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Maliny obrać z szypułek i umyć (można pozostawić kilka na szypułkach do dekoracji). Następnie umieścić w rondelku i wraz z miodem oraz 2 łyżkami wody lekko gotować, dopóki nie uzyskamy konsystencji żelu. Schłodzoną panna cottę polać ciepłym musem owocowym i posypać migdałami.

Orientacyjne wartości odżywcze

  • Energia
    1285 kcal
  • Węglowodany
    93,9 g
  • Białko
    71,0 g
  • Tłuszcze
    44,2 g
Panna cotta z malinami
Panna cotta z malinami

Podobne przepisy