Pasta kanapkowa z groszku zielonego i jogurtu

łatwy
6 składników
30 min
dodaj do ulubionych
0
drukuj

Składniki

ilość porcji: 4
  • Groszk zielony (świeży lub mrożony)
    600g
  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    120g
  • Tahina
    4 łyżeczki
  • Ząbek czosnku
    4szt.
  • Cebula czerwona
    2szt.
  • Kromka chleba żytniego na zakwasie
    8szt.

Przygotowanie

Z jabłka wydrążyć szypułkę, w jej miejsce włożyć bakalie. Zapiec ok. 20min. w temp. 180 stopni. Po wyjęciu z pieca polać sosem jogurtowym (jogurt połączony z miodem).

Orientacyjne wartości odżywcze

  • Energia [kcal]:
    1489
  • Węglowodany p. [g]
    182,3
  • Białko [g]
    66,0
  • Tłuszcze [g]
    36,0
Pasta kanapkowa z groszku zielonego i jogurtu
Pasta kanapkowa z groszku zielonego i jogurtu

Podobne przepisy