Sałatka z brokuła, sera feta i migdałów z dipem jogurtowo- czosnkowym
łatwy
7 składników
30 min
Składniki
ilość porcji: 4
-
Główki brokuła2szt.
-
Cebule czerwone2szt.
-
Opakowanie sera Feta (260g)1
-
Opakowanie kiełków (np. z rzodkiewki)1
-
Migdały40g
-
Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma100g
-
Ząbki czosnku4szt.
Orientacyjne wartości odżywcze
-
Energia [kcal]1298
-
Węglowodany p. [g]50,1
-
Białko [g]91,4
-
Tłuszcze [g]71,0
Przygotowanie
Brokuła ugotować al dente. Następnie różyczki umieścić w naczyniu. Cebulę pociąć w drobną kostkę. Dodać pokrojoną w kostkę Fetę i kiełki. Migdały podprażyć na suchej patelni, następnie posypać nimi pozostałe składniki. Na koniec polać dipem jogurtowo- czosnkowym (jogurt połączyć z rozciśniętym przez praskę czosnkiem).
Podobne przepisy
sortuj po tagach: