Sałatka z brokułem, jajkiem, rzodkiewką, ogórkiem i nasionami polana sosem jogurtowo koperkowym
łatwy
9 składników
30 min
Składniki
ilość porcji: 4
-
brokuł2 główki
-
jajka8 szt
-
rzodkiewka40 szt
-
ogórek zielony4 szt
-
nasiona słonecznika80g
-
nasiona sezamu40g
-
jogurt Naturalny Gęsty Bakoma400g
-
koperek2 pęczki
-
czosnek4 ząbki
Orientacyjne wartości odżywcze
-
Energia2127 kcal
-
Węglowodany72,8 g
-
Białko139,1 g
-
Tłuszcze119,6 g
Przygotowanie
Brokuła ugotować al dente. Jajka ugotować na twardo. Następnie warstwowo układać różyczki brokuła, jajka pocięte w plastry lub łódeczki oraz rzodkiewkę i ogórka pocięte w plastry. Pomiędzy warstwami warzyw warto polać sosem jogurtowym (jogurt połączony z koperkiem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem). Na wierzchu posypać podprażonymi na suchej patelni nasionami słonecznika i sezamu.
Podobne przepisy
sortuj po tagach: