Sałatka z szarpanym kurczakiem i dipem jogurtowym
Składniki
-
Piersi z kurczakaOkoło 400-500g
-
Marchewki3szt.
-
Zielony ogórek1 duży + 1 mały
-
Czerwona papryka1szt.
-
Żółta papryka1szt.
-
Natka pietruszki
-
Roszponka
-
Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma1/2 szklanki
-
Czosnek2 ząbki
-
Sok z cytryny
-
Sól
-
Pieprz
Przygotowanie
Kurczaka ugotować w osolonej wodzie. Następnie "porozrywać" go na włókna.
Do jogurtu dodać czosnek, mały zielony ogórek, sól, pieprz i sok z cytryny, zmiksować blenderem.
Marchewkę, papryki oraz ogórek pokroić w bardzo cieniutkie paseczki. Włożyć do miski, dodać roszponkę, natkę pietruszki, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Następnie dodać rozdrobnionego kurczaka, wymieszać, wyłożyć na talerz. Podawać z dipem jogurtowym.