Sorbet czekoladowo-truskawkowy

łatwy
4 składników
1,5 godz
dodaj do ulubionych
0
drukuj

Składniki

  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    1000ml
  • Truskawki
    500g
  • Czekolada deserowa
    200g
  • Miodu / ksylitolu / cukru
    3-4 łyżki

Przygotowanie

Czekoladę rozpuścić.

Jogurt wymieszać z miodem, a następnie podzielić na dwie części.

Do jednej dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać, wstawić do zamrażarki na około 6-8 godzin (w międzyczasie warto kilka razy przemieszać masę, aby dodatkowo ją napowietrzyć).

Do drugiej części jogurtu dodać truskawki, zmiksować blenderem na jednolitą masę. Wstawić do zamrażarki na około 6-8 godzin (w międzyczasie warto kilka razy przemieszać masę, aby dodatkowo ją napowietrzyć).

Po zamrożeniu formować łyżką do lodów gałki, podawać z cząstkami truskawek.

Sorbet czekoladowo-truskawkowy

Podobne przepisy