Sorbet czekoladowo-truskawkowy
łatwy
4 składników
1,5 godz
dodaj do ulubionych
0
drukuj
udostępnij
Składniki
-
Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma1000ml
-
Truskawki500g
-
Czekolada deserowa200g
-
Miodu / ksylitolu / cukru3-4 łyżki
Przygotowanie
Czekoladę rozpuścić.
Jogurt wymieszać z miodem, a następnie podzielić na dwie części.
Do jednej dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać, wstawić do zamrażarki na około 6-8 godzin (w międzyczasie warto kilka razy przemieszać masę, aby dodatkowo ją napowietrzyć).
Do drugiej części jogurtu dodać truskawki, zmiksować blenderem na jednolitą masę. Wstawić do zamrażarki na około 6-8 godzin (w międzyczasie warto kilka razy przemieszać masę, aby dodatkowo ją napowietrzyć).
Po zamrożeniu formować łyżką do lodów gałki, podawać z cząstkami truskawek.


Podobne przepisy
sortuj po tagach: