Tacos z tuńczykiem i jogurtem

średni
11 składników
30 min
dodaj do ulubionych
7
drukuj

Składniki

  • krążki tortilli do tacos
    3 szt
  • jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    8 łyżek
  • tuńczyk
    puszka lub słoiczek
  • cebula czerwona
    1 szt
  • pieprz
  • sałata (rzymska, głowiasta lub roszponka)
    3 garści
  • majonez
    1 łyżka
  • kapary
    3 łyżeczki
  • awokado
    1 szt
  • świeża kolendra, szczypiorek lub koperek
  • jaja
    1-2 szt

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Tuńczyka wyjmujemy z puszki lub słoika, odcedzamy na sitku, dodajemy majonez i 2 łyżki jogurtu,  mieszamy. Miękkie krążki do tacos wrzucamy po kolei na suchą patelnię i podprażamy przez chwilę, by stały  się chrupiące. Każdy smarujemy dwiema łyżką jogurtu. Sałatę rwiemy na małe kawałki, nakładamy do tacos. Dodajemy tuńczyka, kapary, pokrojone w paski awokado, pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę. posypujemy szczypiorkiem, koperkiem lub kolendrą oraz obranym i pokruszonym jajkiem na twardo.

Tacos z tuńczykiem i jogurtem
Tacos z tuńczykiem i jogurtem

Podobne przepisy