Tartinki z sałatką waldorf i wędzonym łososiem
1
Składniki
-
Ciemne pieczywoKilka kromek
-
Mieszanki sałatOkoło 300g
-
Jabłko1szt.
-
Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma1/2 szklanki
-
Ser typu blueOkoło 100g
-
Posiekane orzechy włoskie1/2 szklanki
-
Ciemne winogronaKilka sztuk
-
Łosoś wędzonyOkoło 100g
-
Sól
-
Pieprz
-
Sok z cytryny
Przygotowanie
Do miski dodjdemy mieszankę sałat, a następnie: pokrojone w słupki jabłko, pokruszony ser, orzechy włsokie, porkojone na ćwiartki winogrona, dolewamy jogurt, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Pieczywo kroimy na małe kanapeczki, na każdą wykładamy łyżkę sałaty, na wierzchu ukłdamy kawałek łososia, skrapiamy sokiem z cytryny.

