Zielone gazpacho z miętą i awokado

łatwy
10 składników
30 min
dodaj do ulubionych
2
drukuj

Składniki

  • Awokado
    2 dojrzałe
  • Selera naciowy
    2-3 gałązki
  • Zielony ogórek
    1szt.
  • Pęczek natki pietruszki
  • Kilka listków mięty
  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    400ml
  • Sok z limonki
    1 limonka
  • Sól
  • Pieprz
  • Opcjonalnie
    Pestki słonecznika do dekoracji

Przygotowanie

Wszystkie składniki zmiksować blenderem na jednolitą masę. Jeśli jest zbyt gęsta można dodatkowo dodać do niej nieco zimnej wody lub zwiększyć ilość jogurtu.

Udekorować plasterkami ogórka, kleksem z jogurtu i pestkami słonecznika. Posypać świeżo mielonym pieprzem.

Zielone gazpacho z miętą i awokado

Podobne przepisy