Czekoladowo-orzechowe cake popsy

łatwy
6 składników
45 min
dodaj do ulubionych
0
drukuj

Składniki

  • Kruche ciasteczka czekoladowe
    Około 300g
  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    3 łyżki
  • Masło orzechowe
    3 czubate łyżki
  • Kakao
    1 łyżka
  • Czekolada deserowa
    Około 200 g
  • Posiekane orzechy włoskie
    Około 1/3 szklanki

Przygotowanie

Ciasteczka kruszymy do miski, dodajemy jogurt, masło orzechowe i kakao. Wszystko mieszamy. Z powstałej masy formujemy kuleczki, wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Czekoladę rozpuszczamy, zanurzamy w niej kuleczki, następnie nadziewamy je na patyczki do szaszłyków. Posypujemy posiekanymi orzechami. Ponownie wstawiamy do lodówki, aby zastygły.

Czekoladowo-orzechowe cake popsy