Sałatka z brokuła, sera feta i migdałów z dipem jogurtowo- czosnkowym

dodaj do ulubionych
2
drukuj
Sałatka z brokuła, sera feta i migdałów z dipem jogurtowo- czosnkowym
łatwy
7 składników
30 min

Składniki

ilość porcji: 4
  • Główki brokuła
    2szt.
  • Cebule czerwone
    2szt.
  • Opakowanie sera Feta (260g)
    1
  • Opakowanie kiełków (np. z rzodkiewki)
    1
  • Migdały
    40g
  • Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma
    100g
  • Ząbki czosnku
    4szt.

Orientacyjne wartości odżywcze

  • Energia [kcal]
    1298
  • Węglowodany p. [g]
    50,1
  • Białko [g]
    91,4
  • Tłuszcze [g]
    71,0

Przygotowanie

Brokuła ugotować al dente. Następnie różyczki umieścić w naczyniu. Cebulę pociąć w drobną kostkę. Dodać pokrojoną w kostkę Fetę i kiełki. Migdały podprażyć na suchej patelni, następnie posypać nimi pozostałe składniki. Na koniec polać dipem jogurtowo- czosnkowym (jogurt połączyć z rozciśniętym przez praskę czosnkiem).

Podobne przepisy